Protez Gözde Enfeksiyon

Protez Gözde Enfeksiyon

Protez bölgesinde enfeksiyon gelişebilir. Piyojenik granulom önemli bir sorundur.

      Protez Gözde Enfeksiyon
      Göz beynin uzantısı. Göz alındıktan sonra da bölgenin beyne yakınlığı nedeniyle her türlü enfeksiyonu beyni koruma yönünden önemlidir. Mikrobun hastalık yapma özelliği ve antibiyotiğe direnci fazla değilse 1 haftadan düzelme sağlanabilir. Piyojenik granülom en önemli enfeksiyon sorunudur.
      Enfeksiyon belirtileri: Kapaklarda şişme, kızarma, çapaklanma, ağrı, iltihabi akıntı… Enfeksiyonu düşündürmelidir. Doktora gitmekte gecikmeyiniz veya hemen antibiyotikli göz damlası, merhemi ve ağızdan antibiyotiğe başlayınız. (Exocin, genta, tobrex göz damlası 4*2, Augmentin BD 1 gr 2*1)
      Protezinizi mikroptan arındırın:
      Proteziniz hareketli değilse protezinizi çıkarınız, yıkayıp kurulayınız. Bir çay bardağına protezinizi koyun ve içine genta 40 ve 80 mg.lık 1 ampul veya SEF benzeri antibiyotik kırarak ekleyebilirsiniz. 4 saat beklemesi mikroptan arınma yönünden yeterlidir.
      Hareketli proteziniz varsa: Protezinizin kabuğunu çevresel şişlik nedeniyle çıkarmakta zorlanabilirsiniz, doktora gitmekte yarar olabilir.
      Hareketli proteziniz varsa enfeksiyon önemlidir: Enfeksiyon sizin için çok önemlidir. Sizde göz kılıfı, hareketi sağlayan bir top (sifer) ve bunların bağlantı vidası söz konusudur. Bunların hepsi ayrı sorun çıkarabilir.  Sifer bölgesindeki bir iltihap siferin üzerindeki zarda (konjonktiva) şişme gerilmeye yol açar, dikiş yeri açılabilir, sifer yerinden ayrılarak öne gelebilir. Bu ameliyata alınmak demektir. Hareketli bir göz proteziniz varsa gözü daha fazla temiz tutmaya gayret edin ve enfeksiyon durumunda göz doktoru kontrolünde enfeksiyonunuzu çözümleyiniz.
      Siferin açılması önemli: Sifer topunuzun üstteki zarın dikişini patlatarak öne doğru gelmesidir.

 

Main Midle Holder Not Insert
Bottom Holder Not Insert